Izišao 19. broj Katoličkog tjednika


Središnja tema 19. broja Tjednika je pohod članova Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine "Ad limina" u Rimu.

Članovi Biskupske konferencije BiH od 3. do 8. svibnja boravili su u Vatikanu povodom svog redovitog pohoda Ad limina, za vrijeme koga su se susreli s papom Franjom i 15 njegovih najbližih suradnika, pročelnika dikasterija i drugih ureda nadležnih za različita područja crkvenoga života, te slavili mise u rimskim bazilikama i Hrvatskoj crkvi Sv. Jeronima... Više o tome u rubrici U izlogu...

Urednik vlč. Josip Vajdner svoj uvodnik naslovio je Ad limina.

Susret hrvatske katoličke mladeži upriličen je 4. svibnja u Gospiću pod geslom Raduj se za svoje mladosti. Uz bogat cjelodnevni duhovni program središnji događaj bila je svečana misa na stadionu Balinovac koju je slavilo oko 350 biskupa i svećenika, a okupila je više od 10 000 mladih, među kojima i 900-tinjak iz Bosne i Hercegovine. U Gospinu svetištu u Olovu 1. svibnja tradicionalno je svečanim euharistijskim slavljem koje je predvodio vrhbosanski nadbiskup metropolit mons. Tomo Vukšić, započela svibanjska pobožnost. Izvješća s misa u Olovu i Gospiću pročitajte na stranicama rezerviranim za U izlogu.

Blagdan„Apostola ispovjedaonice“, malenoga kapucina – „svetca iz Herceg Novog koji je osvojio svijet“, bio nam je povod za razgovor sa župnikom i čuvarem svetišta Sv. Leopolda Bogdana Mandića u Maglaju preč. Franjom Tomićem.

U novom razmišljanju Josip Vričko se pita Koliko desno smije Hrvatska?

U ovotjednoj reportaži zaputili smo se u Mostar. Bijeli Brijeg je naselje u zapadnom dijelu Mostara, koje je naziv dobilo po karakterističnom kamenju koje se nalazi na tom području. Poznato je po Sveučilišnom kliničkom centru, stadionu HŠK-a Zrinjski te prekrasnom pogledu na Mostar i okolna podneblja. I ne samo to, Bijeli Brijeg je od 2011. sjedište istoimene župe posvećene Sv. Tomi apostolu...

Preporučamo i tekst don Dražena Kusture iz rubrike Sinoda o sinodalnosti pod naslovom Neizostavna uloga župnika u izgradnji misionarske i sinodalne Crkve.

Vašoj pozornosti preporučamo i naše standardne rubrike te razne sadržaje na našem portalu Nedjelja.ba, FB stranici Nedjelja te istoimenom YouTube kanalu i Instagram profilu.

Čitajte i širite Katolički tjednik i portal nedjelja.ba, glasove nove evangelizacije.

Ž.I., KT