Izašao je 17. broj Katoličkog tjednika

Katolički tjednik br. 17


U povodu jubilarnog 10. Susreta hrvatske katoličke mladeži (SHKM) koji će se 29. i 30. travnja održati u Vukovaru, razgovarali smo s vlč. Filipom Perkovićem, povjerenikom za pastoral mladih u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji i koordinatorom organizacije SHKM u matičnoj nadbiskupiji i Vukovaru.

Katolički tjednik br. 17

Katolički tjednik br. 17

U Panorami donosimo: Vrhbosanski nadbiskup metropolit Vinko kard. Puljić sa svojim suradnicima, 17. travnja, upriličio je u prostorijama Svećeničkog doma Vrhbosanske nadbiskupije u Sarajevu uskrsni prijem...

U Travniku je 20. travnja Nadbiskupsko sjemenište Petar Barbarić proslavilo Dan sjemeništa i 120. obljetnicu smrti sluge Božjega Petra Barbarića, a 21. travnja obilježen je Dan travničkog Katoličkog školskog centra (KŠC).

Dr. fra Luka Marković u rubrici Bogoslovlje u praksi pisao je na temu Biblijska slika žene i utjecaj grčke kulture u kojoj zapravo govori o ženi i njezinu položaju u kršćanskoj tradiciji.

TekstPredivni putovi Božje Providnosti s. Snježane Stjepandić u rubrici Obljetnica govori o dolasku Kćeri Božje ljubavi u Bosnu prije 135 godina.

Za rubriku Ljudi, život, običaji sugovornicu smo pronašli u članici organizacijskog tima SHKM-a u Varaždinu, mag. theol. Margareti Gregić.

Načuvši kako su Školske sestre franjevke Krista Kralja, Bosansko-hrvatske provincije Prečistog Srca Marijina, nakon desetak godina traženja nove adrese i gradnje završile novo zdanje Provincijalne kuće, zaputili smo se ka Bjelavama, poznatom sarajevskom naselju i stranice Reportaže popunili pričom o njihovu novom domu.

Iz Crkve u Hrvata donosimo dvije vijesti:

Nadbiskup metropolit beogradski mons. Stanislav Hočevar na Bijelu nedjelju, 23. travnja, u katedrali Presvetog Srca Isusova u Sarajevu predslavio je svečano euharistijsko slavlje kojim je katedralna župna zajednica u glavnom gradu BiH obilježila Nedjelju Božjeg milosrđa.

Redoviti godišnji susret zborova iz župa Banjolučke biskupije upriličen je 22. travnja u katedrali Sv. Bonaventure u Banjoj Luci, a okupio je 150 članova župnih zborova.

Vašoj pozornosti preporučamo ostale standardne rubrike kao i nove video priloge koje možete pogledati na našoj FB stranici Nedjelja kao i na istoimenom YouTube kanalu.

Čitajte i širite Katolički tjednik, glas nove evangelizacije!