Izašao 18. broj Katoličkog tjednika

Katolički tjednik br. 18


Središnji sadržaji novog broja Katoličkog tjednika vezani su za povijesni pohod papa Franje Egiptu, svibanjske teme posvećene Djevici Mariji i 10. Susret hrvatske katoličke mladeži u Vukovaru.

Katolički tjednik br. 18

Katolički tjednik br. 18

Prateći povijesni pohod pape Franje Egiptu (28. i 29. travnja), glavni urednik Katoličkog tjednika vlč. Josip Vajdner svoj uvodnik posvetio je kršćanskim vezama Egipta i BiH, pa je naveo i Hrvate koji su svoj trag ostavili na egipatskom tlu.

Panorama, između ostalog, opširno piše o povijesnom pohodu pape Franje Egiptu 28. i 29. travnja i porukama Svetog Oca; 10. Susretu hrvatske katoličke mladeži u Vukovaru; XXIII. Saboru svećenika Vrhbosanske nadbiskupije… Ista rubrika donosi i izvješće o misnom slavlju i molitvenom programu u svetištu Gospe Olovske kojima je u Vrhbosanskoj nadbiskupiji započelo obilježavanje 100. obljetnice fatimskih ukazanja...

Početkom svibnja, mjeseca koji je uz listopad na poseban način posvećen Suotkupiteljici svijeta, Blaženoj Djevici Mariji, o Isusovoj Majci i marijanskim temama razgovarali smo s isusovcem, p. Matom Anićem, aktualnim ravnateljem i glavnim urednikom Radija Marija BiH.

Reportažu donosimo iz Bosanskog Aleksandrovca u kojem smo na teritoriju imanja župe Sv. Ivana Krstitelja posjetili samostan Klanjateljica Krvi Kristove u kojem od 2000. djeluje centar Marjanovac za liječenje ovisnika od različitih ovisnosti: alkohola, droga, pa i interneta.

Rubrika Zov misija donosi razgovor s fra Filipom Sučićem koji na kongoaškom tlu već 34 godine svjedoči evanđeoske poruke i pronosi Radosnu vijest.

Vašoj pozornosti preporučujemo i kolumne mons. Ive Tomaševića, dr. fra. Tomislava Pervana  i Brane Vrbića, kao i druge standardne rubrike naših suradnika.