Sarajevo

Katolički tjednik broj 12 izišao iz tiska


Katolički tjednik broj 12 izišao je iz tiska i donosi razne aktualne sadržaje, poglavito vezane za pandemiju koronavirusa koji se nakon Kine proširio diljem svijeta, a poglavito u Europu u kojoj je najviše zahvatio Italiju...

Tako je i glavni urednik vlč. Josip Vajdner svoj Uvodnik naslovio Vjernička odgovornost, a ne histerija straha.

U izlogu donosimo i Upute i odredbe za područje Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine za ponašanje u situaciji pandemije koronavirusa.

U redovitoj rubrici Teološki pogled fra Tomislav Pervan govori o Vjeri u Gospodina namjesto panike.

Također, na tu temu je i tekst Primjenjujmo sve potrebne mjere, ali ne dopustimo da nas strah uvjetuje, kojega je preveo Mario Udina.

U Intervjuu smo pak, povodom Svjetskog dana voda, razgovarali s Elizabetom Kos, pomoćnicom ministra u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike Republike Hrvatske, nadležnom za rad Uprave vodnoga gospodarstva i zaštite mora, koja je naglasila kako je Ulaganje u edukaciju djece ulaganje u budućnost i zaštitu prirodnih bogatstava.

Stranice Reportaže donose priču Župljani Šikare neće se izgubiti u ova teška vremena.

Ususret blagdanu Sv. Josipa, u Razmišljanju donosimo tekst s. Sniježne Stjepandić, članice Družbe Kćeri Božje ljubavi, a naslovljen je Franziska Lechner – vjerna štovateljica Sv. Josipa. Drugo Razmišljanje je na temu Svjetskog dana vode, a naslovljeno je Tko otima „naftu 21. stoljeća“?

Crkva u Hrvata, između ostalog, donosi vijesti: Banja Luka – Korizmena duhovna obnova za mlade; Travnik – KŠC otkazao sva događanja tijekom ožujka; Wiesbaden-Naurod – Duhovne vježbe za hrvatske svećenike Zapadne Europe; Vatikan – Odgođeno biskupsko ređenje mons. Ante Jozića...

Vašoj pozornosti preporučamo i naše standardne rubrike te nove video priloge i razne sadržaje na našem portalu nedjelja.ba, FB stranici Nedjelja te istoimenom YouTube kanalu.

Čitajte i širite Katolički tjednik i portal nedjelja.ba – glasove nove evangelizacije!

KT