Sarajevo

Objavljen 10. ovogodišnji broj Katoličkog tjednika


Iz tiska je izišao deseti ovogodišnji broj Katoličkog tjednika, čiji su središnji sadržaji u znaku korizme.

Glavni urednik vlč. Josip Vajdner svoj je Uvodnik naslovio: Post jezika. „Napustimo sebičnost, pogled uperen na sebe i okrenimo se Isusovoj Muci; budimo bližnji braći i sestrama u teškoćama dijeleći s njima svoja duhovna i materijalna dobra“, jedna je od ključnih misli poruke Svetoga Oca za korizmu 2019.

Svečanim misnim slavljem u crkvi Sv. Nikole Tavelića u sarajevskom naselju Kovačići i prigodnim koncertom u multimedijalnoj dvorani Franjevačkog međunarodnog studenskog centra Družba Školskih sestara franjevki obilježila je 150 godina postojanja. Osamnaesta Godišnja skupština Nacionalnog vijeća Papinskih misijskih djela Bosne i Hercegovine održana je od 3. do 5. ožujka u Sarajevu, a započela je misnim slavljem u katedrali Srca Isusova. Više o ovim događajima pročitajte u našem Izlogu.

Međunarodni dan žena i djevojaka u znanosti obilježava se 11. veljače. Tom prigodom svoje životno i profesionalno iskustvo podijelila je u našoj rubrici Ljudi, život, običaji mlada znanstvenica iz Splita Martina Požar, doktorica biofizike.

U krškom hercegovačkom kraju, između planina Zavelim, Midene, Tušnice i Kamešnice, smješteno je Buško jezero, nekoć znano kao blato. Nedaleko od plavog prostranstva, na obroncima brda i nadmorskoj visini od 700-750 metara, nalazi se župa Grabovica. Više o tom kraju čitajte u našoj novoj reportaži.

Rubrika Crkva u Hrvata, između ostalih,donosi vijesti: Koraće / Slavonski Brod – Sjećanje na poginule branitelje Bosanske Posavine, Bosansko Grahovo – Položen vijenac u povodu Dana neovisnosti BiH, Sarajevo – Sjednica Vijeća za obitelj BK-a BiH, Plehan – Duhovne vježbe za svećenike Plehanskog distrikta.

Vašoj pozornosti preporučamo i Tjedni društveno-politički inventar Josipa Vrička, kao i ostale standardne rubrike te nove video priloge i razne sadržaje na našem portalu nedjelja.ba, FB stranici Nedjelja te istoimenom YouTube kanalu.

KT