Objavljen 12. ovogodišnji broj Katoličkog tjednika


Iz tiska je izišao 12. broj Katoličkog tjednika, čiji su središnji sadržaji usmjereni na akciju Hrvatskog Caritasa "Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini".

Glavni urednik vlč. Josip Vajdner svoj je pak Uvodnik, osvrćući se na bezumni teroristički napad na Novom Zelandu, naslovio: Službenici DOBRA i sluge ZLA.

U Intervjuu smo u skladu s temom broja za sugovornicu imali ravnateljicu Caritasa Dubrovačke biskupije Sanju Šanje s kojom smo progovorili o značaju 13. po redu korizmene akcije Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini.

U rubrici Ljudi, život, običaji donosimo priču o obitelji Antić iz Mramora kod Tuzle, kojoj je Caritas Vrhbosanske nadbiskupije pružio pomoć upravo zahvaljujući i sredstvima spomenute akcije solidarnosti Hrvatskog Caritasa.

Po reportažu smo se također uputili u tuzlanski kraj gdje se smjestila i župa Breške o kojoj ovoga puta pišemo s naslovom: Ljepota susreta i vrijednih ruku...

Rubrika U izlogu donosi poslanicu Varaždinskog biskupa i predsjednika Hrvatskog Caritasa mons. Josipa Mrzljaka u povodu Tjedna solidarnosti, kao i izvješće o dekanatskim zasjedanjima Sinode Vrhbosanske nadbiskupije.

Crkva u Hrvata, između ostalih,donosi vijesti: Kočerin – Duhovni seminar okupio mnoštvo vjernika; Sarajevo – Sjednica Uredničkog vijeća Katoličkog tjednika; Bijelo Polje kod Mostara – Preminula s. Slavica Filipović te Zagreb – Dan KBF-a i promocija novih diplomanata.

Vašoj pozornosti preporučamo i Tjedni društveno-politički inventar Josipa Vrička, kao i ostale standardne rubrike te nove video priloge i razne sadržaje na našem portalu nedjelja.ba, FB stranici Nedjelja te istoimenom YouTube kanalu.

Čitajte i širite Katolički tjednik i portal nedjelja.ba – glasove nove evangelizacije!

KT