Sarajevo

Objavljen 13. ovogodišnji broj Katoličkog tjednika


Iz tiska je izišao 13. ovogodišnji broj Katoličkog tjednika koji donosi mnoštvo aktualnih tema.

Glavni urednik vlč. Josip Vajdner svoj je Uvodnik naslovio Zanemarivanje.

Rubrika U izlogu izvješćuje o 75. redovitom zasjedanju Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, upriličenom 20. i 21. ožujka u Mostaru, te o središnjem misnom slavlju Tjedna solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini,održanom 24. ožujka u župi Gromiljak kod Kiseljaka.

Drugu godinu zaredom Katehetski ured BK-a BiH sudjeluje u organiziranju Vjeronaučne olimpijade koja će biti održana 30. travnja u Stocu. U povodu tog događaja razgovarali smo sa s. Vlatkom Dujmović, predsjednicom Državnog povjerenstva za provedbu natjecanja.

U jednojod nekadašnjih zeničkih gospodskih ulica – Massarykovoj, na broju 66 smjestilo se jedno zdanje za sebe, zdanje koje priča neuobičajenu priču: župni kompleks Sv. Ilije – industrijska crkva i župni dvor(ac) o kojima možete doznati više u našoj reportaži.

Rubrika Ljudi, život, običaji podsjeća na zločin u Orlištu. U tom selu udaljenom 25 km od Konjica pripadnici bošnjačke Armije BiH ubili su 25. ožujka 1993. tri civila i jednog vojnika HVO-a koji se bio predao, a selo su spalili.  

Uz Svjetski dan voda Zov misija govori o misionarima koji stanovništvu u Gani i Tanzaniji osiguravaju pitku vodu.

Rubrika Crkva u Hrvata, između ostalih,donosi vijesti: Drvar – Patron župe u znaku zajedništva s Crkvom u Africi, Sarajevo – Dan Katoličkog školskog centra Sv. Josip, Zenica – Zaštitnik radnika proslavljen u Radničkom Gradu.

Vašoj pozornosti preporučamo i Tjedni društveno-politički inventar Josipa Vrička, kao i ostale standardne rubrike te nove video priloge i razne sadržaje na našem portalu nedjelja.ba, FB stranici Nedjelja te istoimenom YouTube kanalu.

Čitajte i širite Katolički tjednik i portal nedjelja.ba – glasove nove evangelizacije!

KT