Objavljen 4. ovogodišnji broj Katoličkog tjednika


Iz tiska je izašao 4. ovogodišnji broj Katoličkog tjednika donoseći mnoštvo aktualnih tema.

Glavni urednik vlč. Josip Vajdner Uvodnik novoga broja naslovio je Gole duše.

Od 2003. u svim crkvama u Vrhbosanskoj nadbiskupiji na posljednju nedjelju u siječnju više se nego inače moli za mir u Bosni i Hercegovini. U povodu ovogodišnjeg molitvenog Dana za mir u BiH, koji se obilježava 27. siječnja, razgovarali smo s Majdom Behrem – Stojanov, djelatnicom američke humanitarne i razvojne agencije Catholic Relief Services (CRS)...

U rubrici Razmišljanje vašoj pozornosti preporučujemo tekst O unošenju nemira pisali su i prije potpisivanja Daytonskog sporazuma.

Ovogodišnja Molitvena osmina za jedinstvo kršćana obilježava se od 18. do 25. siječnja, a o njezinim događajima pišemo u rubrici U izlogu.

Reportažu donosimo iz hercegovačke župe Kočerin poznate po živoj vjeri i bogatoj povijesti kojoj pripada i glasovita Kočerinska ploča.

Rubrika Križnim putem kršćana danas posvećena je situaciji u Pakistanu donoseći naslov Muslimanski vjerski vođe protiv terorizma i religijskoga nasilja.

Rubrika Crkva u Hrvata, između ostalih,donosi vijesti: Sarajevo – Preminuo fra Leon Kikić, Humac – Preminuo fra Viktor Nuić, Vatikan – Sveti Otac čestitao imendan kardinalu Vinku, Sarajevo – Bez HKD-a Napredak nema ni napretka BiH.

Vašoj pozornosti preporučamo i Tjedni društveno-politički inventar Josipa Vrička, kao i ostale standardne rubrike te nove video priloge i razne sadržaje na našem portalu nedjelja.ba, FB stranici Nedjelja te istoimenom YouTube kanalu.

Čitajte i širite Katolički tjednik i portal nedjelja.ba – glasove nove evangelizacije!

KT