Rim

Kardinal Puljić posjetio Zavod Sv. Jeronima u Rimu


Nadbiskup metropolit vrhbosanski Vinko kard. Puljić posjetio je hrvatsku zajednicu u Rimu.

U zavodskoj crkvi Sv. Jeronima u Rimu kardinal Puljić je tom prigodom slavio sv. misu 8. listopada u koncelebraciji s splitsko-makarskim nadbiskupom mons. Marinom Barišićem, rektorom Zavoda Sv. Jeronima preč. Božom Radošem i još 20-ak svećenika.

Na početku sve nazočne, a osobito vrhbosanskog nadbiskupa, pozdravio je rektor Radoš ne krijući svoju radost zbog velikog broja nazočnih svećenika Hrvata koji se uglavnom nalaze na postdiplomskim studijama.

U prigodnoj propovijedi kardinal Puljić je istaknuo kako je za svaku osobu važno osobno susresti se s Bogom te imati ispravnu sliku o njemu. Osvrćući se na svetopisamske tekstove, vrhbosanski nadbiskup je poručio: „Često čujemo Božju riječ, ali ona ne dospije do nas. Ta riječ nekako prođe kroz našu spoznaju, a ne dotakne se srca.“

Tumačeći prispodobu o vinogradu i vinogradarima, kard. Puljić je napomenuo kako je to aktualna poruka svima jer je svaki pojedinac vinograd Božji. „Slušajući riječ Božju moram sebe pronaći. Ne smijem dozvoliti te odbaciti Božju ponudu nego prihvatiti milost koju mi daje. Važno je biti poučljiv te dopustiti da me evanđelje odgaja, formira, osposobljuje za suradnju s Bogom kako bi bio njegov suradnik“, poručio je propovjedik.

Na kraju sv. mise riječi zahvale izrekao je rektor Radoš te svim Hrvatima u domovini čestitao Dan neovisnosti.

KT