Široki Brijeg

Božićni koncert HKD Napredak


Hrvatsko kulturno društvo Napredak Podružnica Široki Brijeg je u ponedjeljak, 27. prosinca u Franjevačkom muzeju i galeriji, u suradnji s Napretkovom Glavnom podružnicom u Mostaru, upriličilo Napretkov svečani božićni koncert.

Uz poštivanje svih epidemioloških mjera nastupio je Napretkov trio Senso, kojeg čine vrsne glazbenice: mezzosopranistica prof. Monija Jarak Mikulić, prof. Marijana Pavlović (glasovir) i prof. Jelena Marković Miličević (violončelo).

Potporu organizaciji koncerta dali su Grad Široki Brijeg, Franjevački muzej i galerija Široki Brijeg te Središnja uprava HKD Napredak Sarajevo.

Dopredsjednik HKD Napredak Miroslav Landeka zahvalio je predsjednici HKD Napredak Podružnica Široki Brijeg Marijani Pažin-Ivešić te širokobriješkim Napretkovcima jer su, unatoč činjenici da su tek obnovili djelovanje Napretka u Širokom Brijegu, već uspjeli Širokobriježanima prirediti Božićni koncert za pamćenje, prenosi HKD Napredak.

“Bila mi je iznimna čast i zadovoljstvo ugostiti Napretkov trio Senso, čiji je nastup u širokobriješkoj Franjevačkoj galeriji bio istinski melem za oči i uši. Zahvaljujem i profesoru Živku Ključi na maestralnim aranžmanima božićnih skladbi, kao i književniku i predsjedniku Upravnog odbora naše Podružnice, Miri Naletiliću na nadahnutim interpretacijama božićnih pjesama hrvatskih pjesničkih velikana. Iskreno se nadam da će svečani Napretkov Božićni koncert postati tradicionalan i u našem gradu”, poručila je predsjednica Napretkove širokobriješke Podružnice Marijana Pažin Ivešić.

Dopredsjednik Landeka naglasio je kako će Podružnica HKD Napredak Široki Brijeg i ubuduće imati potporu Središnje uprave HKD Napredak, ali i da će se nastaviti suradnja dviju podružnica – mostarske i širokobriješke, posebice u idućoj godini, kada HKD Napredak slavi veliku obljetnicu – 120 godina postojanja i rada.

J.Vr.,KT