Tuzla

Božićni koncert u crkvi Sv. Petra i Pavla


U srijedu, 21. prosinca, u crkvi Sv. Petra i Pavla u Tuzli, održan je tradicionalni božićni koncert tuzlanskih zborova.

Nakon dvije godine stanke zbog pandemije zborove su ponovno ugostili organizatori koncerta Franjevački samostan i Zbor mladih Iuventus Salinarum. Na ovogodišnjem koncertu osim domaćina sudjelovali su: Zbor KŠC-a Sveti Franjo Tuzla, Mješoviti hor GUD-a Lege artis, Gradski mješoviti hor Živinice, Vokalni ansambl Libero Živinice i Ženski zbor Slovenčice

Pred početak koncerta, u ime domaćina, prisutne je pozdravio i poželio im dobrodošlicu zborovođa Iuventus Salinaruma Zlatko Špoljarević.

Kontinuitet održavanja svojevrsnog božićnog susreta tuzlanskih zborova, međusobna povezanost njihovih članova, jednako kao i suradnja na brojnim koncertnim događajima – sve ove pozitivne okolnosti učinile su da i oni koji u obiteljima ne slave Božić kao svoj blagdan, preko glazbe i međusobnog prijateljstva, dožive njegovu toplinu gdje se svatko osjeća dobrodošlim i prihvaćenim. Na tom je tragu bio i pozdravni govor gvardijana fra Željka Nikolića koji je spomenuo veliku snagu Božića koja se najočitije doživljava u odnosu prema susjedima koji ne slave nužno Božić kao vlastiti blagdan, javlja hrvatskiglasnik.ba.

Nakon što su zborovi završili svoj nastup, nazočni su u duhu tradicije božićnog koncerta otpjevali Narodi nam se.

Prijateljsko druženje nastavljeno je u samostanskom prostoru.

Ž.I., KT