Dodijeljena književna nagrada “Anka Topić”


U petak, 4. lipnja u Žepču, u organizaciji HKD Napredak podružnica Žepče i HKD Napredak podružnica Vitez dodijeljena je književna nagrada ,,Anka Topić" za prvu knjigu poezije bosanskohercegovačkih pjesnikinja za razdoblje 1. svibnja 2014. - 31.prosinca 2020.

Nagrada se sastoji od plakete i novčanog iznosa. Od 35 prvih knjiga poezije bosanskohercegovačkih pjesnikinja, koje su se našle u konkurenciji, žiri je izlučio deset knjiga u uži izbor, a između njih odabrane su tri knjige triju pjesnikinja kojima će u ovom ciklusu pripasti književna nagrada  Anka Topić.

Lauretkinje su: Anita Pajević, za knjigu Perlinov šum, objavljena 2016. u Mostaru, Mirzana Pašić Kodrić, za knjigu Lirska subjekta ( o flertu i odanosti) objavljena u drugoj polovici 2014. u Sarajevu i Vladana Perlić, za knjigu Kucanje na vrata kule, objavljena 2020. u Beogradu

Žiri je radio u sastavu : Anto Zirdum ( Vitez) predsjednik, Jasmina Hanjalić ( Sarajevo), član i Savko Pečić ( Derventa), član. Nagrade je uručio dopredsjednik HKD Napredak, Miroslav Landeka.

U glazbenom dijelu programa, viteški kantautor Ivo Jandrić, koji je uglazbio pjesmu Prognanik Anke Topić, zajedno sa članovima Ritter ethno ansambla Ljiljanom Marić, Majom Mišković i Markom Plavčić, izveli su ovu presnažnu pjesmu za žepačku publiku, priopćeno je iz HKD Napredak Podružnica Žepče.

J.Vr.,KT