Etno skupina "Čuvarice" nastupala u Kraljevoj Sutjesci


Franjevački samostan u Kraljevoj Sutjesci u nedjelju, 17. ožujka bio je domaćin korizmenog koncerta članova Etno skupine "Čuvarice" iz Rame.

Na početku nazočne župljane i goste, kao i ramskog gvardijana fra Andriju Jozića te ekonoma i definitora provincije Bosne Srebrene fra Vinka Sičaju, pozdravio je gvardijan sutješkog samostana fra Bono Tomić.

Euharistiju je slavio i propovijedao fra Vinko, istaknuvši veličinu Isusa Krista u odnosu na cijelu povijest čovječanstva, važnost osobne vjere i molitve u svakodnevnom životu vjernika. Govorio je i o opasnosti suvremenog relativizma koji nastoji odvojiti čovjeka od Boga. Dodao je kako je "ovozemaljski život po sebi kratkotrajan i nevažan ako ne vodi vječnom spasenju".

Sva prikupljena milostinja ove pete korizmene nedjelje namijenjena je svetištima u Olovu i Podmilačju. Poslije pričesti slijedio je obred klanjanja Presvetom Oltarskom Sakramentu.

Na kraju mise nazočne je pozdravio ramski gvardijan fra Andrija ističući tešku povijest Rame i Kraljeve Sutjeske tijekom prošlostoljetnih ratova.

Potom je uslijedio korizmeni koncert Etno skupine Čuvarice, a izveden je niz korizmenih pjesama na oduševljenje nazočnih u sutješkoj samostanskoj crkvi. Treba također napomenuti kako je cijeli događaj medijski popratio Radio Marija.

B.T., Ž.I., KT