Izišao trobroj "Žive zajednice"


Iz tiska je izišao trobroj "Žive zajednice", glasila hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj.

U izdanju Hrvatskoga dušobrižničkog ureda u Frankfurtu na Majni svjetlo dana ugledao je trobroj posvećen 50. obljetnici proglašenja svetim Nikole Tavelića (1970.-2020.).

Delegat za hrvatsku pastvu u Njemačkoj vlč. Ivica Komadina u svojoj poruci u sklopu priloga na njemačkom jeziku piše o Aja Sofiji, koja je nedavno ponovno pretvorena u džamiju.

Iz Crkve u Hrvata naglasci su na imenovanju biskupa mons. Dražena Kutleše i mons. Petra Palića na nove službe.

Tu su i brojne vijesti iz hrvatskih katoličkih misija i zajednica u Njemačkoj, od kojih se izdvaja hrvatsko hodočašće iz Münchena i Rosenheima u Altötting.

U novom trobroju je predstavljen i Zbornik o digitalnom dobu i pastoralu mladih. U rubrici Sakramenti u životu Crkve ovoga puta su dosensena dva priloga mr. Milana Dančua iz Zagreba - o sakramentima kršćanske inicijacije i ženidbe.

Tu su i redovni prilozi Dječji kutak i Mladi i mediji u kojoj je i tekst dr. Danijela Labaša Nemojmo prst upirati u "globalno selo", nego u sebe!

Više hrvatskih katoličkih misija i zajednica iz Njemačke zajedno sa svojim voditeljima i pastoralnim suradnicama i suradnicima novčano su pomogli humanitarnu akciju Caritasa Zagrebačke nadbiskupije Vratimo sigurnost doma za dječji dom u Vugrovcu, koji je nastradao u nedavnom potresu, a koji djeluje u sklopu toga Caritasa. U novom trobroju donesena je tabela s popisom misija, zajednica i drugih osoba, koje su pomogle tu akciju s navodom iznosa uplaćene pomoći. Akciji se odazvao sa znatnom novčanom pomoći i njemački Renovabis.

Ž.I., A. P. KT