Žepče

Izložba knjiga za djecu i mladež u KŠC-u u Žepču


U prostorijama KŠC-a Don Bosco prigodom 560. obljetnice od prvog pisanog spomena Žepča u subotu, 13. listopada bit će otvorena Izložba knjiga za djecu i mladež koje je darovao Franjo Marić.

U KŠC-u Don Bosco će u subotu, 13. listopada biti otvorena Izložba knjiga za djecu i mladež koju je, kako prenosi postaja.ba, Centru darovao Franjo Marić. Službeno će biti otvorena u 12:00, a posjetitelji će ju moći razgledati do 16. listopada. Izložba je organizirana prigodom 560. obljetnice prvog pisanog spomena Žepča, a predgovor i odabir knjiga za izložbu napravila je književnica i sveučilišna profesorica dr. sc. Julijana Matanović.

„Knjige koje Franjo Marić daruje KŠC Don Bosco u svom Žepču, neprocjenjive su vrijednosti. Ne samo materijalne. Svaka od njih, uz svoju ispisanu priču, krije i priču o čovjeku koji se ustajao rano da bi je potražio na sajmovima, u stanovima onih koji su se lako odricali biblioteka koje su naslijedili, u antikvarijatima. Knjige su to kojima će se naša djeca i njihovi profesori moći ponositi. Nitko, osim njih, u ovom trenutku, nema – u svom školskom prostoru – toliko prvih izdanja, toliko značajnih naslova u opremi velikih slikara, toliko štiva kojima se dokazuje da mladi vole toplu priču koju su baš za njih ispisati njihove učiteljice“, napisala je profesorica Matanović u predgovoru.

Franjo Marić rođen je 13. svibnja 1955. u Zenici, a živio je u Brezovom Polju kod Žepča. Profesor je u Centru za odgoj i obrazovanje djece u zagrebačkoj Dubravi i više od 20 godina bavi se prikupljanjem i objavljivanjem statističko-povijesnih i novih dokumenata te ilustracija o Hrvatima katolicima u Bosni i Hercegovini.

KT / postaja.ba