Kiseljak

Jubilarne „Lepeničke jeseni“


U subotu 28. rujna u mjestu Lepenica u općini Kiseljak održane su jubilarne 40. „Lepeničke jeseni“.

Iako je teško neku manifestaciju godinama održavati aktivnom, HKUD Bećarac iz Lepenice organizirao je jubilarne 40. Lepeničke jeseni.

Stotine društava iz cijele BiH i Hrvatske igrala su, pjevala i svirala na pozornici u dvorani Osnovne škole Lepenica, a Lepeničani su ih ugostili najbolje kako su mogli jer osim organizatora, teško da ima kuća koja na neki način nije uključena u pripreme.

U subotu 28. rujna dodijeljene su i plakete zaslužnim pojedincima koji su dali poseban doprinos u razvoju manifestacije, a oni su: Bruno Žuljević, Frano Karivan, Stevo Malošević, Anto Musa-Baja. Zahvalnice su dobili brojni članovi Bećarca. No, posebna je pak zahvala upućena načelniku Kiseljaka Mladenu Mišuriću-Ramljaku za dugogodišnju podršku radu HKUD-a Bećarac, ali i potporu u organizaciji manifestacije.

Načelnik je otvorio i ovogodišnji program odavši počast upravo članovima Društva, usporedivši manifestaciju s plodovima jeseni jer kako je kazao, i ovaj događaj je plod njihovog dugog i napornog rada.

Program su započeli domaćini, članovi raznih sekcija HKUD-a Bećarac, a osim njih nastupili su KUD Putalj - Kašteli, Ženska klapa Storija - Kašteli, HKUD Matija Gubec - Bakovići, Klapa Dišpet - Kiseljak, HKUD Dubrave, Aladinići, Tamburaši iz Fojnice, KUD Napredak Kreševo te HKUD Fra Karlo Kujundžić – Brestovsko, prenosi ARTinfo.ba.

KT