Split

Knjiga o Sv. Faustini i tajni Božjeg milosrđa


U prostorijama nakladne kuće Verbum u Splitu na konferenciji za medije 13. rujna predstavljena je knjiga „Uzdam se“. Predstavili su je dr. sc. Miro Radalj i mr. sc. Petar Balta, direktor i glavni urednik nakladne kuće Verbum.

Nakon svjetskih knjižnih uspješnica Svjedoci otajstva i Dokazi nadnaravnoga vrstan autorski dvojac, Gorny i Rosikon, donosi još jednu vrhunsku monografiju naslova Uzdam se, upravo objavljenu u nakladi Verbuma.

„S iznimnom pažnjom za detalje, preciznošću izričaja i svim elementima kvalitetna istraživačkog novinarstva ovo djelo progovara o Sv. Faustini i tajni Božjeg milosrđa. Knjiga tako otkriva zašto je pobožnost Božjemu milosrđu zahvatila živote milijuna ljudi te zašto su je gorljivo preporučivali Sv. Ivan Pavao II., Benedikt XVI. i sada papa Franjo. Autori također detaljno opisuju kako to da se ta pobožnost, koja je prije svega četiri desetljeća bila praktički zabranjena, raširila po cijelome svijetu, bez ikakva marketinga“, istaknuli su predstavljači.

Prema njihovim riječima, pobožnost Božjemu milosrđu pred čovjeka današnjice postavlja brojna pitanja koja su autori ove knjige odvažno postavili i na njih odgovorili otisnuvši se na još jedno, veliko mistično putovanje, krenuvši od zabačene provincije u kojoj se rodila Faustina pa sve do svjetski poznatoga svetišta Božjega milosrđa u Lagiewnikima.

Ova knjiga obogaćena mnoštvom briljantnih fotografija predstavlja ispunjenje duhovne oporuke svetoga poljskog Pape koji nam je naložio da se Božje milosrđe naviješta po cijelome svijetu jer kako reče Ivan Pavao II.: „Božje milosrđe, onako kako je objavljeno Sv. Faustini, može čovjeka izbaviti iz svakog grijeha i nevolje i povesti ga k istinskom miru i sreći.“

Objedinjujući u sebi dojmljivu kombinaciju proživljene vjere, istraživačkog novinarstva i vrhunske fotografije, ovo djelo, naveli su iz Verbuma, ne samo da omogućava susret sa životnom pričom Sv. Faustine, već i poziva čitatelja da dublje zaroni u beskrajno otajstvo Božjega milosrđa koje ima snagu promijeniti ljudski život donoseći mu istinsku radost.

KT