Odžak

”Lijepom našom” u Odžaku


U Odžaku je 4. travnja održano snimanje emisije Lijepom našom, glazbeno-scenskog spektakla Hrvatske radiotelevizije.

Foto: Napredak

Foto: Napredak

Emisija Lijepom našom već se više od dva desetljeća prikazuje na HRT-u i svih tih godina uspješno je vodi Branko Uvodić, poznati TV urednik i voditelj. Jedna od tajni popularnosti i dugovječnosti ove emisije je što je u fokus stavila i manje sredine koje rijetko dobivaju medijsku pozornost.

Jedan od organizatora ovoga spektakla bio je HKD Napredak Odžak. Sportska dvorana u Odžaku bila je pretijesna da primi sve zainteresirane za ovaj događaj. Procjenjuje se da je bilo oko 1 200 posjetitelja.

Tu su bili i brojni gosti, među kojima vrhbosanski nadbiskup Vinko kard. Puljić, zatim prof. dr. Franjo Topić, predsjednik HKD-a Napredak, prof. dr. Dragan Primorac, renomirani genetičar i poznati javni djelatnik te mnogi drugi iz kulturnog i političkog života Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Svojom izvedbom predstavio se HKUD Napredak Odžak, a nastupili su i mnogi popularni glazbenici, kao što su Miroslav Škoro, Neda Ukraden, Hanka Paldum, Nedžad Salković, Ilija i Marko Begić, Željko Jurić, Boban Rajović, Marija Pavković

Emisija Lijepom našom snimljena u Odžaku bit će na programu Hrvatske radiotelevizije 14. i 21. travnja (subota) u 17.40.

KT