Nagrade Hrvatskom amaterskom kazalištu Travnik na festivalu FEDRA


U Bugojnu na 45. Teatarskom festivalu BiH FEDRA, najstarijem festivalu amaterskih kazališta u BiH, koji se održavao od 13. do 20. srpnja, Hrvatsko amatersko kazalište iz Jankovića kod Travnika osvojilo je brojne nagrade i to za najbolji scenografiju, kostimografiju i glazbu...

Posebno priznanje osvojio je i producent i ravnatelj kazališta Anto Bilić.

Žiri 45. Teatarskog festivala BiH FEDRA to jest Jelena Trepetova-Kostić, glumica, predsjednica žirija, Dragan Komadina, dramaturg i Nedžad Fejzić, teatrolog pogledali su sedam predstava u službenom programu festivala.

Među ostalima, nagrada za najbolju scenografiju dodijeljena je Davorinu Briševcu u predstavi Pobuna u kokošinjcu u izvedbi Hrvatskog amaterskog kazališta Travnik.

Davorin je svojim iznimno funkcionalnim scenografskim rješenjem omogućio  da redateljska, glumačka i producentska zamisao vrlo efektno „progovori“ na sceni.

Također, nagrada za najbolju kostimografiju dodijeljena se Danijeli Lovrić, u predstavi Pobuna u kokošinjcu.

Kostimi Danijele Lovrić svojom vizualnom razigranošću vrlo uspješno prate  „ludičku posvećenost glumaca“.

Nagrada za najbolju glazbu dodijeljena je Alojzu Čakariću  u predstavi Pobuna u kokošinjcu u izvedbi Hrvatskog amaterskog kazališta Travnik u režiji Ante Bilića.

Originalna scenska muzika Alojza Čakarića, „mnogo više od puke zvučne kulise, ne bježeći od svog holivudskog uzora, svojom muzičkom imaginacijom ocrtava i svojevrsnu glazbenu 'dramaturgiju' ovog teatarskog ostvarenja“.

Žiri je odlučio dodijeliti i četiri posebna priznanja među kojima je i ona producentu Biliću za vizualni identitet projekta Pobuna u kokošinjcu u izvedbi Hrvatskog amaterskog kazališta Travnik.

KT