Frankfurt

Nakladna kuća Verbum na Sajmu knjige u Frankfurtu


Od 10. do 14. listopada održava se 70. Sajam knjige u Frankfurtu - Frankfurter Buchmesse, na kojem se i ove godine očekuje velik broj izlagača, više od 7 100 nakladnika iz 100-tinjak zemalja svijeta.

Među njima je i nakladna kuća Verbum koju u Frankfurtu predstavljaju dr. sc. Miro Radalj i mr. sc. Petar Balta, direktor i glavni urednik nakladne kuće Verbum. Sajam knjige u Frankfurtu, kao najveći sajam knjige na svijetu, predstavlja važno mjesto za književnu i nakladničku djelatnost.

Ujedno je i važno mjesto za kulturnu razmjenu o čemu svjedoči plodna suradnja zahvaljujući kojoj domaći čitatelji imaju mogućnost čitati vrijedne knjige stranih autora objavljene na hrvatskom jeziku. Osim toga, brojna hrvatska izdanja prevode se na druge svjetske jezike, a tako je i s izdanjima nakladne kuće Verbum.

„Od osobitog značaja je to što nakladna kuća Verbum u Frankfurtu predstavlja i izdanja koja su samostalno priređena i koja može ponuditi stranim izdavačima, a to su knjige poticajnih misli pape Franje za prvopričesnike i krizmanike Sveta Pričest. Susret s Isusom – istinska radost te Sveta potvrda i Molitvenik pape Franje. Verbum je ove naslove samostalno priredio, a od izdavačke kuće Libreria Editrice Vaticana dobivena je ovlast za ustupanje drugim izdavačkim kućama diljem svijeta te su knjige već objavljene na nekoliko svjetskih jezika. Među ostalim vrijednim naslovima s kojima Verbum nastupa na Sajmu knjige u Frankfurtu je i nova hit knjiga pape Franje Zdravo Marijo u kojoj Papa govori o Marijinu otajstvu tumačeći redak po redak molitvu Zdravo, Marijo u živu i plodnu razgovoru s teologom i zatvorskim kapelanom don Marcom Pozzom“, priopćeno je iz Verbuma.

Plod najvećeg sajma knjige na svijetu je i niz uspješnih projekata ostvarenih u suradnji nakladne kuće Verbum i inozemnih partnera, na radost hrvatskih čitatelja. Sajam će do 14. listopada posjetiti tisuće posjetitelja, a bogat program obilježit će veliki broj događanja zbog kojih će Frankfurt ovih nekoliko dana postati središte svijeta knjige.

KT