Novi broj vjesnika „U službi Malog Isusa“


U lipnju je objavljen drugi broj u ovoj godini vjesnika Družbe sestara Služavki Malog Isusa „U službi Malog Isusa“.

U Riječi uredništva glavna urednica s. Mirjam Dedić – u skladu s mjesecom lipnjem koji je posvećen Srcu Isusovu piše o tomu kako se danas „premalo vremena posvećuje Onome po kojemu sve živi i bez kojega nema života ni za čovjeka, ni za sve stvoreno“. „Dok nas pohađaju bolesti, ranjavanja svake vrste, pošasti, nevremena, ne zaboravimo Ljubav, ne zaboravimo na Životvorca“, podsjeća s. Mirjam.

U rubrici Riječ Crkve je Poruka Svetog Oca Franje za II. svjetski dan djedova, baka i starijih osoba.

Na Stadlerovim stranicama su izvješća o Stadlerovu u ožujku, travnju i svibnju 2022., kao i o Sastanku uredničkog vijeća za glasnik Stadler.

Također, tu su i teme za duhovne obnove za 2022. za: rujan na temu Redovnica, pomoćnica obitelji u prihvaćanju i brizi za starije osobe; listopad s temom Redovnica – Moliteljica za obitelj; studeni – Redovnička obitelj i briga za nova zvanja duhovna i obiteljska i prosinac na temu Redovnička obitelj za očuvanje i rađanje života.

Stranice Sestrinskog zajedništva ispunjene su brojnim događajima u kojima su sestre SMI sudjelovale, kao i stranice Karizmatskog poslanja.

U rubrici Odjeci duše pjesme su Molitva s. Margarete Ružman i Tvoj pogled postulantice Anite Katanec-Makaj.

Među Pokojnim sestrama redovnice se prisjećaju s. Rozamunde (Janje) Vukas koja je preminula 29. ožujka i s. Želimire (Slavke) Penić koja je preminula 25. svibnja. Također, sestre se prisjećaju i preminule rodbine članica njihove Družbe.

Na stranicama Priopćenja iz naših provincijalata izvještava se o promjenama u Zagrebačkoj provinciji kao i događanjima u Sarajevskoj provinciji.

Na kraju izdanja 2/2022. su Vijesti od broja do broja.

Živio Mali Isus!

J.P., KT