Novi Travnik

Održan glazbeni festival „Dok teče Lašva“


Međunarodni dječji glazbeni festival Dok teče Lašva održan je 5. listopada 14. put u Novom Travniku. Pokrovitelj ove manifestacije je Hrvatsko kulturno društvo Napredak.

Po odluci stručnog ocjenjivačkog suda u mlađoj kategoriji Zvjezdice, prvo mjesto pripalo je Nini Obradović iz Sombora. Mala Somborčanka izvela je skladbu Muzika autorice Marije Hajnal Stošić koja je nagrađena i za najbolju glazbu. Nagradu je dobio i Marko Drežnjak, autor aranžmana za istu kompoziciju. Nina Obradović nagrađena je i za najbolju vokalnu interpretaciju u mlađoj kategoriji.

Drugo mjesto zauzela je Novotravničanka Dunja Petrušić, a trećeplasirana je bila Dunja Marija Ivelj iz Zagreba.

Glavna nagrada u kategoriji Zvijezde otišla je u Bugarsku. Pjesma Vjerujem u interpretaciji Patricije Ilijeve Simeonove iz grada Jambola proglašena je pobjedničkom u ovoj kategoriji, a Rosenu Parlapanovu pripala je nagrada za najbolji aranžman.

Mlada pjevačica Katarina Zadro iz Rame koja je izvela skladbu Plavi dan Igora Raguža dobila je nagradu za najbolju vokalnu interpretaciju. Na drugom mjestu našao se Luka Bajović iz Nikšića, a na trećem Vladim Kuč iz Bijelog Polja.

Ovogodišnji festival imao je i humanitarnu notu. Dio sredstava od ulaznica bit će usmjeren na liječenje djevojčice Klare Subotić iz Novog Travnika.

KT