Osam zborova na Četvrtim susretima u Kreševu


UHAKUD u BiH u suradnji s HKD „Napredak“ podružnica Kreševo, 12. studenog, uspješno su organizirali Četvrti susret zborova

Kako javlja portal HKD Napretka na susretu su nastupili Zbor mladih Mir iz Mostara, Vokalna skupina Arabella iz Rame, Mješoviti zbor Dobri pastir iz Mostara, Zbor Palaus iz župe Rotimlje kod Stoca, Mješoviti zbor HKD Napredak iz Kreševa, Mješovita pjevačka skupina Lampoši iz Travnika, Ženski vokalni ansambl HKD Napredak iz Bugojna i Etno skupina Čuvarice iz Rame.

Program je započeo sa svečanom misom u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Kreševu, a nakon toga je u Napretkovu kulturnom domu održan dvosatni koncert u kojemu su uživali brojni posjetitelji. Nakon službenog dijela programa za sve sudionike bio je organiziran prigodni domjenak i druženje.

Voditelji zborova sudjelovali su na okruglom stolu na temu Rad sa zborovima, kojeg su predvodili mr. art. Katja Krolo Šarac i mrt. art. Marina Bazina.

UHAKUD u BiH ovim putem zahvaljuje se domaćinima, HKD „Napredak“ podružnica Kreševo na uspješnoj organizaciji četvrtog Susreta zborova. Idući, peti  Susret zborova održat će se 2018. u Jajcu.

KT