Otiskan 70. Napretkov Godišnjak


U godini tijekom koje su sva Napretkova događanja u duhu proslave 120. obljetnice društva, iz tiska je izišao 70. Hrvatski narodni godišnjak.

On predstavlja ediciju koja svoje trajanje bilježi desetljećima, pomno prati aktivnosti i odolijeva brojnim vremenskim i povijesnim izazovima. "Naša je obveza ostaviti pisani trag minulog vremena sadašnjim i budućim generacijama, zabilježiti događaje, podastrijeti izvješća, dati osvrt na različite teme, iznijeti bitne statistike i analize, zaintrigirati i zadržati pozornost čitatelja. I ovaj put to nastojimo učiniti kroz standardni koncept Godišnjaka koji obuhvaća literarni i shematski dio. Literarnim dijelom donosimo zanimljive tekstove iz književnosti, religije, ekonomije, povijesti i naše svakodnevnice. Značajni autori našli su svoje mjesto na ovim stranicama koje su obogaćene i mnoštvom autentičnih fotografija", stoji na mrežnoj stranici HKD Napredak koji kreira i oblikuje kulturni život kako Bosne i Hercegovine, tako i šire. Iznimnu pozornost daje izdavaštvu što je upisano u temelje Društva, a posebice se ponosi Hrvatskim narodnim godišnjakom, najznačajnijim glasilom, svjedokom brojnih društvenih i kulturnih događanja.

Uredništvo čine članovi Središnje uprave: Ivana Barišić, Miroslav Landeka i Ivica Kovačević. Lekturu i korekturu načinila je Anela Rozić-Vrankić, dizajn korica Igor Šutalo i Miroslav Landeka, a grafičku pripremu, kao i tisak tiskara Suton iz Širokog Brijega.

Godišnjak se može nabaviti pozivom na broj telefona: +387 (0) 33 222 876 ili e-mail info@hkdnapredak.com.

J.M., KT