Otkazana manifestacija "Dani kršćanske kulture"


U okolnostima nastalim zbog virusa Covid-19, ne želeći ugrožavati zdravlje izvođača i publike međunarodne manifestacije "Dani kršćanske kulture", koja se trebala održati od 28. ožujka do 7. travnja želimo obavijestiti sudionike, publiku i kulturnu javnost da se manifestacija neće održati.

Program manifestacije bio je u potpunosti pripremljen, nakon nekoliko mjeseci intenzivnog rada dogovorili smo više od 60 kulturnih događanja u Splitu i Šibeniku – tribina, koncerata, likovnih i tematskih izložbi, filmskih projekcija, predstavljanja knjiga, susreta s autorima, predavanja, radionica, tematskih izleta…

Ipak, sukladno preporukama nadležnih institucija i u svjetlu proglasa Svjetske zdravstvene organizacije koja je ovu situaciju proglasila pandemijom, odlučili smo da manifestaciju „Dani kršćanske kulture“ ove godine ne održimo.

Nadamo se i molimo da se stanje čim prije normalizira, a s obzirom da je riječ o izvanrednim okolnostima koje nitko nije mogao predvidjeti, molimo za razumijevanje, javlja dr. Miro Radalj, ravnatelj manifestacije Dani kršćanske kulture.

KT