Mostar

Predstavljanje romana Željka Kocaja u Mostaru


U organizaciji glavne podružnice HKD-a Napredak u Mostaru 12. listopada s početkom u 19.00 u Mostaru bit će predstavljanje romana „Ubojstvo u Busovači“ hrvatskoga književnika Željka Kocaja iz Viteza.

Predstavljanje knjige bit će u Hrvatskom domu Herceg Stjepana Kosače u Maloj dvorani, a promotori će biti mostarska kantautorica Daniela Škegro i mostarski književnik Ivan Vrljić.

Inače, Željko Kocaj je hrvatski književnik iz BiH, odrastao je u Vitezu. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Roman Ubojstvo u Busovači objavljen je u nakladi Matice hrvatske ogranak Čitluk. Recenzenti su Anto Zirdum i Mario Mlakić.

Željko Kocaj dosad je objavio šest knjiga proze: 'Neke godine, Requiem za Bosnu, Nebo iznad Lijeske, Buka, bijes i autobus. Autor je i knjiga: eseja i ogleda Što je pisac htio reći, kazališnih tekstova Bosanski tarot i Lanac sreće te poezije Rumba za Zdenku K.

Nagrađivan je autor te dobitnik ugledne književne nagrade Ranko Marinković zagrebačkog Večernjeg lista za priču za 2003. godinu. Bavi se novinarstvom, izdavaštvom i marketing uslugama a urednikom je većeg broja različitih publikacija. Živi, radi i djeluje u Vitezu.

KT