Predstavljena knjiga "Ljubav dolazi polako"


Nakladnička kuća „Verbum“ u četvrtak 9. svibnja na konferenciji za medije predstavila je knjigu „Ljubav dolazi polako“ autorice Janette Oke.

Na konferenciji su sudjelovali direktor nakladničke kuće Verbum dr. sc. Miro Radalj i koordinator projekata Mislav Vušković.

Radnja ovog inspirativnog i romantičnog djela započinje kada se Marty i Clem, mladi bračni par, uputi na Zapad u nadi da će uspjeti naći za sebe komad zemlje i na njoj podignuti dom za svoju obitelj. No, tek što su stigli, Clem je tragično preminuo, a Marty ostala sasvim sama u nepoznatoj zemlji, k tomu i trudna.

Mladoj ženi pristupa Clark Davis i predlaže joj brak. Marty je izvan sebe od bijesa, ali nosi dijete, nema novac ni krov nad glavom, a zima je pred vratima. Osim toga, Clark Davis ima dobre namjere, od nje traži samo da neko vrijeme bude mama njegovoj malenoj djevojčici Missie. U proljeće, kad opet krene promet prema Istoku, moći će se vratiti kući.

Marty malo toga zna raditi u kućanstvu, a najmanje od svega zna kako biti majkom… No odlučila je po svaku cijenu učiniti sve što je potrebno da se tom muškarcu oduži za hranu i sklonište. Mora izdržati samo do proljeća… Je li i u takvim okolnostima moguće doživjeti iscjeljenje, osnažiti vjeru i iskusiti da i nakon nezamislive tragedije može biti života i ljubavi…?

Od 1979., otkako je prvi put objavljen, roman Ljubav dolazi polako očarava čitatelje svih uzrasta. S više od milijun i pol prodanih primjeraka, ovaj je roman uistinu zaslužio naslov klasika romantične literature i status nenadmašna bestselera, a nakladna kuća Verbum s ponosom ga donosi u hrvatskome prijevodu.

Ovaj nezaobilazan ljubavni roman koji govori o važnosti ljubavi, požrtvovnosti i duhovnosti, u prijevodu Karmele Cindrić može se naći u svim knjižarama Verbum i na web knjižari verbum.hr.

J.M., KT