Predstavljena knjiga Zvonka Marića "Drugi razgovor"


U okviru kulturne manifestacije "Kulturna jesen" i "14. dani Matice hrvatske u Grudama -Božiću ususret"u knjižnici Osnovne škole "Ruđera Boškovića" u Grudama 3. listopada predstavljena je knjiga Gruđanina Zvonke Marića.

Knjigu Drugi razgovor predstavio je Jozo Marić koji je govorio o Zvonkinu životu i općenito o tešku životu Hrvata na ovim prostorima u Drugom svjetskom ratu, posebno poslije rata u doba komunizma te u domovinskom ratu.

Zvonko Marić se osvrnuo na svoj životni put i život svojih roditelja, kazavši pri tome da se svaki život na ovim prostorima može usporediti sa životom njegova oca i majke. Nema kuće na ovim prostorima, a da iz nje netko nije završio na Bleiburgu i križnom putu nakon Drugom Svjetskog rata. Život je bio težak, ali se izdržalo.

Večer je izvrsnim nastupom začinio Stipe Prlić, interpretirajući La Paloma na gitari. Stipe Prlić je učenik 4. razreda Osnovne glazbene škole Grude, koji je i do sada sudjelovao na manifestacijama Matice hrvatske

Program predstavljanja knjige vodila je tajnica Matice hrvatske - Ogranak Grude Ivana Bošnjak.

Matica hrvatska poziva sve Gruđane da sudjeluju u programima koje organizira ova najstarija kulturna institucija hrvatskog naroda.

Inače, ovo je bio prvi događaj spomenute kulturne manifestacije u Grudama koja traje sve do Božića, Zvonko Marić je svoje knjige darovao svima koji su došli na ovo predstavljanje.

MHOG/ KT