Promovirana knjiga "Pjesma tišine"


Promocija knjige "Pjesma tišine" autorice Ljerke Mikić održana je 18. rujna u prostorijama Toliškog samostana u organizaciji Centra za kulturu Orašje na čelu s ravnateljicom Sanjom Pejić i suorganizatora gvardijana i župnika fra Maria Jurića.

O knjizi su govorili recenzent fra Luka Marković i Sanja Pejić, dok su za glazbeni dio bile zadužene Ivona Dominković i Matea Pejić.
Stihove pjesama čitala je profesorica Katarina Marošević.
Ljerka Mikić je hrvatska pjesnikinja iz Posavine koja se pisanjem pjesama bavi od rane mladosti, a od 1998. pjesme redovito objavljuje u različitim časopisima.
Njezina je poezija duhovno-religiozna, ljubavna i domoljubna, misaono-filozofska, moderna i suvremena književnost koja u fleksibilnosti i slobodi dariva mogućnost impresivnih razmjera tumačenja. Članica je Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne i Matice hrvatske. Životopisom je zastupljena u Leksikonu hrvatskih pisaca BiH.
Književnu nagradu fra Martin Nedić koju dodjeljuje Zaklada Terra Tolis dobila je 2014. kao treće nagrađena autorica za zbirku pjesama Otvaranje kruga.
Katarina Marošević/ J.M., KT