Busovača

Publiku oduševila smotra „Srce Središnje Bosne“


Šesta po redu Međunarodna smotra folklora „Srce Središnje Bosne“ održana je 22. rujna u Busovači.

Riječ je o projektu HKD-a Napredak podružnice Busovača, kojim ovo kulturno društvo na određeni način zaokružuje svoju izvođačku sezonu. I ovo je izdanje smotre bilo izuzetno dobro posjećeno te su sva mjesta u sportskoj dvorani Srednje škole Busovača bila popunjena.

Nastupili su: KUD Krenica, Gala (Republika Hrvatska); HKUD Sveti Ante Dretelj (Čapljina); HKD Napredak, podružnica Vitez; HKUD Gromiljak, Kiseljak i HKD Napredak, podružnica Busovača s četiri starosne skupine folklornog sastava te ženskom izvornom pjevačkom skupinom.

Program je bio raznovrstan te su se pored plesova Hrvata Središnje Bose mogle vidjeti i izvedbe poput scenskog prikaza Cetinskog svadbenog običaja i kola, Linđe, završnog plesa iz opere Ero s onoga svijeta i plesova Hrvata Posavine. Sve to oduševilo je posjetitelje koji su svaku izvedbu pratili gromoglasnim pljeskom.

HKD Napredak Busovača i Organizacijski odbor Srca Središnje Bosne pokazali su kako se entuzijazam i vrijedan rad članova uvijek ispati te da busovačka publika to itekako cijeni.

Istaknuli su da kompletan projekt ne bi bio moguć bez generalnih pokrovitelja, a to su ove godine bili Federalno Ministarstvo kulture i sporta, Ministarstvo prosvjete, kulture i sporta Kanton Središnja Bosna, Općina Busovača i Središnja uprava HKD-a Napredak Sarajevo.

KT