Susret predsjednika Matice hrvatske, "Preporoda" i "Napretka"


U srijedu 21. prosinca u prostorijama Središnje uprave HKD "Napredak" održan je sastanak predstavnika Društva, Matice hrvatske i BKZ "Preporod.

Foto: hkdnapredak.com

Foto: hkdnapredak.com

Na sastanku su tako bili nazočni predsjednik Matice hrvatske Miro Gavran i član Glavnog odbora Ivica Nuić, predsjednik Hrvatskog kulturnog društva Napredak dr. sc. Nikola Čiča te predsjednik Bošnjačke zajednice kulture Preporod prof. dr. Sanjin Kordić uz tajnika Nazifa Salčina.

Razgovaralo se, među ostalim, o budućoj suradnji i mogućnostima zajedničkog djelovanja kako na prostorima Bosne i Hercegovine, tako i Republike Hrvatske, te o projektima koje planiraju realizirati, kao što su znanstveno-stručni simpoziji, tribine, predavanja, ali i manifestacije.

Predstavnici ovih kulturnih institucija osvrnuli su se i na svoje značajne jubileje obilježene u 2022. - 180 godina postojana Matice hrvatske, 120 godina utemeljenja Napretka te 120 godina koje će Preporod obilježiti u 2023.

Uz ovaj sastanak planirani su i budući u razdoblju koje slijedi, a nadaju se brojnim zajedničkim projektima koji će doprinijeti razvoju kulture, jezika i tradicije koje ova društva već njeguju, javlja hkdnapredak.com.

J.M., KT