U “Napretkovom” kulturnom centru održana prodajna izložba


U Napretkovom kulturnom centru u Zagrebu, 29. ožujka, održana je prodajna izložba radova Učeničke zadruge DAR-MAR, učenika Centra za odgoj i obrazovanje u Zagrebu.

Članovi Zadruge su sadašnji i bivši učenici škole, a voditelji zadruge su njihovi nastavnici među kojima je i profesorica Ksenija Pinterić koja vodi sekciju izrade ukrasnih predmeta. Zadruga okuplja darovite i marljive učenike srednje škole Centra za odgoj i obrazovanje u Zagrebu s ciljem okupljanja što većeg broja učenika, te kvalitetnog i svrsishodnog provođenja slobodnog vremena. Rad u Zadruzi omogućuje učenicima razvoj njihovih sposobnosti, kreativnosti te stjecanje znanja u proizvodnom procesu, od ideje, izrade, pakiranja, formiranja cijena i prodaje.

Učenici su iskoristili vrijeme korizme za izradu prigodnih uskršnjih suvenira i darova, a od prikupljenih sredstava na prodajnoj izložbi financirat će kupnju novih materijala za rad, kao i pomoć učenicima u potrebi kod plaćanje troškova prilikom organizacije školskih izleta i ekskurzija. Kako javlja hkdnapredak.com ova suradnja zasigurno će doprinijeti još boljoj motivaciji učenika u njihovom radu.

KT