Uskrsna ponuda Kršćanske sadašnjosti:

U odrazu vazmenog slavlja


Kršćanska sadašnjost je i ovoga puta izdvojila nekoliko prigodnih naslova u sklopu akcije U odrazu vazmenog slavlja koja od 25. 3. do 7. 4. donosi popuste do 60 % u knjižarama i web knjižari.

Ilustracija: Kršćanska sadašnjost

Ilustracija: Kršćanska sadašnjost

„Gospodin je živ i želi da ga se traži među živima. Nakon što ga susretne, svakog od nas šalje da donese navještaj Uskrsa, da probudi i uskrsne nadu u srcima opterećenima tugom, kod onih koji teško pronalaze svjetlo života. Ono je toliko potrebno danas“, piše papa Franjo u svojoj knjizi Božja muka – nada za tebe, podsjećajući nas da smo pozvani naviještati Uskrsloga životom i ljubavlju, osobito u ovo vazmeno vrijeme. Radost Kristova uskrsnuća i njegova otkupljenja kršćanima donosi nadu koja može osvijetlili nadolazeće dane, tako da i sami budemo svjetlo drugima.

Nakon korizmene introspekcije, u molitvi i meditaciji, vazmeno vrijeme prilika je za nova promišljanja. Duhovna literatura ponovno je, donosi kršćanska sadašnjost, dobar oslonac, od Biblije do teoloških meditacija, knjiga o molitvi ili pak onih koje tumače Kristovu muku i smrt odraslima ili pak djeci. Kršćanska sadašnjost stoga je i ovoga puta izdvojila nekoliko prigodnih naslova u sklopu akcije U odrazu vazmenog slavlja koja od 25. 3. do 7. 4. donosi popuste do 60 % u knjižarama i web knjižari (www.ks.hr).

U odrazu vazmenog slavlja, u ovim danima i u budućnosti, Kršćanska sadašnjost kao preporuku izdvaja izdanja poput ovih:

Kušati uskrsnu radost (Anselm Grün): U knjizi autor donosi čitatelju 50 meditacija za svaki dan vazmenoga vremena od Uskrsa do Duhova tako da je za svaki tjedan izabrao jedno evanđelje iz kojega za svaki dan izdvaja po jedan evanđeoski simbol.

Razlozi za radost i nadu (Anton Tamarut): Knjiga je podijeljena u tri dijela, a u njoj su skupljeni razgovori i promišljanja koja je autor u raznim prigodama dao različitim publikacijama ili napisao kao novinske tekstove. Među ostalim, Tamarut u ovoj iscrpnoj knjizi piše i o žrtvi i odricanju, o križu i uskrsnuću te o euharistiji i životnoj teologiji.

Uskrsnuti – postati slobodan(Herbert Haag): Propovjedi iz ostavštine poznatog teologa Herberta Haaga približavaju biblijsku poruku vazmenoga vremena do Duhova. One su ujedno i vatreni poziv na to da se u Crkvi ostvaruje evanđeoska sloboda i čovjekoljublje.

Recite to svima (Papa Franjo): Kao i uvijek, jednostavnim, toplim, ali i prodornim riječima, papa Franjo poučava, opominje i tješi. U ovom izdanju riječ je o svakidašnjim mislima u radosti Uskrsa. Na tom uskrsnom putu riječi pape Franje poprimaju ulogu duhovnoga vodiča koji prodire u svakidašnjicu i daje glas onom »pravu na nadu« koje Uskrs nudi.

Uskrs ispripovijedan djeci(Lois Rock): Priča o Uskrsu – o Isusovu razapinjanju i uskrsnuću - u samom je središtu kršćanske vjere. To je priča o ljubavi, opraštanju i novom životu. Ova nanovo ispripovijedana priča ujedinjuje biblijske događaje prikazane u Matejevu, Markovu, Lukinu i Ivanovu evanđelju. Živopisne ilustracije učinit će ovu knjižicu još privlačnijom djeci.

Uz ove naslove, preporuka Kršćanske sadašnjosti tijekom ožujka zrcali se i u Knjizi mjeseca – Raskošno razdavanje. S križa oporuka. U ovoj molitveno-meditativnoj poemi fra Andrija Bilokapić razmatra sedam Isusovih riječi na križu, zapisanih u evanđeljima. Poema je, u skladu s tim, podijeljena u sedam molitvenih meditacija kojima je pridodana uvodna molitva-meditacija, naslovljena Oporuka, i zaključna, naslovljena Prema punini sretnog dočetka.

Kako kaže Stjepan Lice u pogovoru ovoj knjizi: „Ova knjiga nije namijenjena samo čitanju. S njom se — nju se — živi.“

J.Vr.,KT