Sarajevo

U sklopu devetnice u sarajevskoj katedrali nastupio zbor „Angelus“


Sarajevska katedralna župa Presvetog Srca Isusova 3. lipnja na svetkovinu Tijela i Krvi Kristove, započela je devetnicu za proslavu patrona, a 5. lipnja nastupio je i zbor "Angelus".

Na prigodnim homilijama, pobožnostima, zagovornom molitvom pred kipom Srca Isusova i euharistijskim slavljima sudjeluju vjernici kako katedralne župe tako i okolnih sarajevskih župa.

Predslavitelji svetih misnih slavlja i propovjednici prvih dana duhovne priprave bili su: profesor na KBF-u u Sarajevu dr. vlč. Hrvoje Kalem, definitor i ekonom Franjevačke provincije Bosna Srebrena fra Nikica Vujica, katedralni župnik vlč. Mato Majić, i maestro i voditelj katedralnog zbora mr. vlč. Marko Stanušić.

Pjevanje i sviranje za vrijeme misnih slavlja animirali su naizmjenično zborovi: Srca Isusova katedralne župe, band Veritas i djevojačka skupina Angelus iz župe Sv. Mateja u Mostaru.

Trećeg dana devetnice nastupili su gosti iz Mostara - djevojački zbor Angelus i voditelj skupine Filip Milošević, student Muzičke akademije u Sarajevu. U suradnji sa s. Ljubicom Stjepanović, pastoralnom suradnicom katedralne župe, i u dogovoru sa župnikom vlč. Matom, djevojke i mladi dirigent uveličali su misno slavlje u subotu, 5. lipnja, a duhovnim koncertom održanim nakon mise oduševili vjernike katedralne župe kao i vjernike drugih sarajevskih župa.

Zbor je pokazao od truda satkanu svoju darovitost, ljubav prema glazbi i dragom Bogu, ali i ljepotu zajedništva i prijateljstva. Oduševljena i nasmiješena lica vjernika te jaki pljesak bili su nagrada ovim mladim osobama, svima na radost i duhovnu izgradnju, a dragom Bogu na slavu.  

Uz još tri aktivna zbora župe, djevojačka skupina Angelus 13 godina aktivno djeluje u župi Sv. Mateja u Mostaru. Iako je relativno mlad zbor, svojim nastupima pokazuje da je jako iskusan i profesionalan. Imaju redovite probe, a nedjeljom i na drugim pobožnostima redovito pjevaju na misama. Osim toga, gostuju i u drugim župama, pjevaju na vjenčanjima, krštenjima i pričestima. Trenutno ga čini sastav od deset djevojaka, a nastupaju pod ravnanjem Filipa Miloševića.

s.Lj.S./T.M.I.,KT