Novi Travnik

Uskrsni koncert učenika Osnovne glazbene škole "Jakov Gotovac"


U župnoj crkvi Uzašašća Gospodinova u N. Travniku održan je 26. travnja uskrsni koncert učenika novotravničke Osnovne glazbene škole "Jakov Gotovac".

Uskrsni koncert je upriličen u sklopu ovogodišnjih planiranih programa i događanja u prigodi  obilježavanja i proslave 40 godina života i djelovanja ove župe, a nastupili su i gosti iz Srednje glazbene škole.

Župnik vlč. Marko Majstorović pozdravio je polaznike, ravnatelja prof. Josipa Dujmušića i sve profesore Osnovne glazbene škole koji su bili u pratnji svojih učenika te zahvalio za njihov odaziv da svojim glazbenim umijećima budu dionici priprave proslave 40. obljetnice župe.

Učenici u klasi svojih profesora glazbe pripremili su veliki broj skladbi koje su izveli na različitim instrumentima. Također, nastupio je i zbor sa dvije skladbe te jedna solistica u klavirskoj pratnji.

Uistinu je bilo prekrasno vidjeti i čuti mlade glazbenike koji svoje darove od Boga koriste na opće dobro kao i dobro Crkve. Inače, mnogi od njih su aktivni i u životu svojih župnih zajednica. Pljesak gledatelja potvrda je i nagrada jednog lijepog glazbenog druženja.

Ž.I., KT