Mostar

Završen drugi susret Napretkovog tečaja crtanja i obrade fotografije


U četvrtak, 22. listopada u prostorijama čitaonice Narodne knjižnice HNŽ-a, u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače, održan je drugi susret tečaja crtanja i obrade fotografije, kojeg organiziran Hrvatsko kulturno društvo „Napredak“.

Tijekom susreta, polaznici Napretkovog besplatnog tečaja podsjetili su se lekcija s prvog predavanja, a koje su bile vezane za automatske osnovne popravke fotografija te Photoshop kratice i formate.

Nakon dijela vezanog za ponavljanje, polaznici su, kroz konkretne primjere na fotografijama, saznali kako popraviti fotografije na Image adjustment izborniku, kroz alate: Brightness/Contrast, Shadow/Highlights, Hue/Saturnation, Black/White te kroz osnovne Filter alate (Sharpen, Noise) dodatno poboljšati fotografiju.

Uz teorijski dio, voditelj tečaja, Višeslav Lučić, član Uprave HKD-a Napredak Glavna podružnica Mostar, akademski grafičar i profesor likovne umjetnosti i dizajna, polaznicima tečaja osigurao je i praktične vježbe na kojima su primijenili stečeno znanje.

Treći susret, od planiranih šest, zakazan je za četvrtak, 29. listopada na prvom katu Narodne knjižnice HNŽ-a, u prostorijama čitaonice, u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače, piše na mrežnoj stranici hkdnapredak.com.

T.M.I., KT