New York

Stogodišnji karitativni radnik


Harold Hager, veteran Drugog svjetskog rata koji je napunio 100 godina, u Corningu je prepoznat po svojoj izvanrednoj usluzi. Naime, on posljednje dvije godine svakog tjedna provodi 20 sati radeći u karitativnoj organizaciji "Habitat for Humanity".

Foto: usatoday.com

Foto: usatoday.com

Ukoliko zbrojimo sve njegove sate karitativnog rada, oni ga, prema navodima koje stižu iz same organizacije, čine radnikom s najviše darovanih sati. Time Harold pokazuje zašto je, prema mnogima, upravo njegova generacija još uvijek najbolja.

No, i ovo je samo jedno u nizu – najnovije karitativno djelo. Nakon što je služio u mornarici tijekom Drugog svjetskog rata gdje je počeo s karitativnim radom to je nastavio i tijekom poplava 1972. kada je svojoj zajednici dostavljao potrebne zalihe.

Njegov sin John, u razgovoru za CBN, istaknuo je kako je ovaj stogodišnjak posjećivao njegovu pokojnu majku svaki dan nakon što je 2007. smještena u starački dom. „Sedam dana tjedno on je svakoga dana odlazio u 11 prije podne i ostajao s njom do osam sati navečer“, kazao je John.

Kada je 2010. njegova supruga preminula veteran Hager počeo se intenzivno baviti karitativnim radom. Tako je nekoliko godina proveo gradeći kuće s građevinskim timom organizacije Habitat for Humanity. Također, posljednjih šest godina proveo je radeći u trgovini polovnom robom Habitat for Humanity ReStores u Corningu (New York), koja prodaje donirani građevinski materijal i pribor.

Menadžer ReStore-a Jon Wylie, objasnio je koliku zapravo vrijednost Hager donosi poslu. „Mislim da bez Harolda ne bismo mogli uraditi onoliko koliko sada radimo. Ljudi dolaze samo kako bi ga posjetili i porazgovarali s njim, i on nam daje toliko svoga vremena. Trebamo daleko više volontera kako bismo izjednačili broj sati koje nam on daje tjedno“, poručio je Jon o ovom nesebičnom 100-godišnjaku.

Mi se nadamo kako će mu prva godina njegova drugog stoljeća donijeti onoliko radosti koliko je i on drugima donio.

KT