„40 dana za život“: U 29 gradova bdjelo 2700 molitelja


Završilo je jesensko molitveno bdjenje za život Inicijative „40 dana za život“ koja okuplja sve više ljudi.

Film

Film "40 dana..." prikazan je i u Metkoviću

Kampanja je trajala od 26. rujna do 4. studenoga. Tema kampanje bila je postabortivni sindrom, a održana je pod geslom Njegove nas rane iscijeliše. Oko 2 700 molitelja bdjelo je na 31 mjestu u 29 gradova. U ovoj kampanji organizatori su podigli i dvije nove web stranice: www.40danafilm.com i www.hrvatskazazivot.com na kojima se mogu pronaći sve informacije o filmu 40 dana… prikazanom tijekom kampanje u cijeloj Hrvatskoj i djelovanju udruge Hrvatska za Život, prenijela je IKA.

U emisiji Aktualno Hrvatskoga katoličkog radija tim je povodom gostovao predsjednik inicijative 40 dana za život Ante Čaljkušić. Kako je istaknuo, u sklopu molitvene akcije pred bolnicama i domovima zdravlja tih dana je sudjelovalo gotovo 3 000 ljudi, a iz godine u godinu u akciju se uključuje i sve veći broji gradova.

Prema njegovim riječima, reakcije ljudi su više od 80 posto pozitivne dok je samo 10 do 15 posto neutralnih ili negativnih komentara. Također, u ovoj kampanji, ocijenio je Čaljkušić, nije bilo toliko medijskih napada na inicijativu, no bilo je pokušaja određenih političara da ih se makne s mjesta bdijenja. U tome su ih, kako tvrdi, podržavali i određeni mediji iskrivljavajući istinu.

Na takve napade nisu reagirali, no Čaljkušić je postavio protupitanja: „Zašto njima smeta što udruga Betlehem ima danas sedam kuća u Hrvatskoj u kojima može zbrinuti majke s djecom? Zašto bi nekome smetalo što je Inicijativa 40 dana za život osigurala nekoliko stanova za majke i obitelji koje nemaju krov nad glavom, a odlučile su roditi svoje dijete?“

Istaknuo je da je ova kampanja bila obilježena novim mjestima bdijenja. Novi gradovi koji su se ove jeseni uključili u Inicijativu su Gospić i Zabok, a u Splitu se otvorilo i novo mjesto bdijenja. U onome što rade ohrabruju ih rezultati njihova i molitvenog i praktičnog djelovanja za žene i obitelji. Posebno njihovog Tima za trudnice koji imaju kao udruga Hrvatska za Život.

Posla ima i uoči predstojeće proljetne molitvene kampanje, istaknuli su organizatori. Udruga Hrvatska za Život, uz seminare i susrete, sudjelovat će sa svojim izdanjima i na zagrebačkom sajmu knjiga Interliberu.

KT