Bog nam je dao sve


Svečani doček srebrnog nogometnog reprezentativca Matea Kovačića 17. srpnja u župi Sv. Antuna Padovanskoga u Sesvetskim Selima započeo je misom na kojoj je i sam bio nazočan.

Kovačić je za Hrvatski katolički radio izjavio da ništa drugo nije ni očekivao. „Ovo je moja župa, tu idem na misu, tu se družim s ljudima, tu su mi svi. Zahvalan sam i ponosan za ovakav doček, trudit ću se i dalje ih činiti ponosnim“, rekao je nogometaš koji je u toj župi odrastao, upoznao suprugu i tu gradi sve lijepe uspomene.

Izjave naših reprezentativaca nakon utakmica uvijek su sadržavale i zahvalu Bogu, za što Kovačić kaže da nije neobično jer se kod Hrvata kad je dobro uvijek kaže „hvala Bogu“. Istaknuo je da su u reprezentaciji sve vjernici, a izbornik to voli i podržava. „I nema ništa ljepšeg jer Bog nam je dao sve. Ovi uspjesi su čak i manje bitni, bitno da smo živi i zdravi, a ostalo ako dođe – hvala Bogu. Ponosni smo što vjernici, što smo katolici, Bog nam je dao da budemo viceprvaci svijeta i da u tome uživamo“, sa zahvalnošću je rekao hrvatski reprezentativac.

Kovačić se osvrnuo i na doček u Zagrebu, za koji je rekao da im je pokazao da su zapravo prvaci svijeta. „Kako su nas ljudi dočekali, to je ludo, to nikad nisam u životu doživio, dao Bog da to još koji put doživimo. I dat ćemo sve od sebe da to ponovno doživimo. Držimo se zajedno, volimo se, grlimo, ljubav je najvažnija. Bog nam je dao ovaj turnir da se malo digne hrvatski narod i nadam se da ćemo u tom zajedništvu i ostati“, posvjedočio je srebrni nogometaš.

Dodajmo ovome i vijest koju je objavila Catholic News Agency da je Mateo Kovačić srebrnu medalju sa Svjetskoga nogometnog prvenstva posvetio Sv. Antunu Padovanskom. Podsjetimo, zastavu svetišta u Sesvetskim Selima nosio je i kada je u Rusiji primao medalju.

IKA