Emotivna sjećanja na Sv. Ivana Pavla II.


Povodom obilježavanja 100 godina od rođenja Sv. Ivana Pavla II., sveca po kojemu Nadbiskupijski centar za pastoral mladih nosi ime, djelatnici NCM-a su zamolili nekadašnje djelatnike, suradnike te prijatelje Centra da podijele svoje uspomene na svetca naših dana.

Sv. Ivan Pavao II. u Sarajevu 1997.

Sv. Ivan Pavao II. u Sarajevu 1997.

"Kada smo pitali mlade iz Bosne i Hercegovine koja im je prva asocijacija na spomen njegovog imena, mnogi od njih su kazali dragost i nježnost, ljubav, mir, povjerenje, poniznost, prijateljstvo, radost, ljubav za mlade. I zaista, sve ovo jeste zapravo Sv. Ivan Pavao II. kojem danas, 18. svibnja kroz različite online sadržaje želimo obilježiti i proslaviti 100. rođendan. Unatoč godinama, svim životnim izazovima s kojima se suočavao kroz svoj rad i djelovanje, slabosti i bolesti, svetac po kojemu Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. nosi ime uvijek je ostao mlad u srcu i uživao u komunikaciji s mladima, što su nam potvrdili i prijatelji Centra za mlade Ivan Pavao II. koje smo povodom obilježavanja 100. rođendana ovoga velikoga čovjeka te ih zamolili da podijele s nama svoje uspomene, emocije koje ih vežu za sveca", stoji na mrežnoj stranici NCM-a, a koju je potpisao Josip Milanović, djelatnik NCM-a.

Svoja sjećanja s podijelili su: Tomislava Banić Haas; Emanuela Buzuk; Kristijan Hrgić; Ana Huml Žontar; Ivana Žeger; Ivana Vidović te Sandra Bjelan Guska.

Njihova svjedočanstva možete pročitati na portalu mladicentar.org.

Ž.I., KT