Kolumbijski biskup izvršit će egzorcizam nad cijelim gradom


Uz potporu Nacionalne vojske, biskup biskupije Buenaventura, mons. Rubén Darío Jaramillo Montoya, obznanio je da će grad biti poliven svetom vodom iz helikoptera, pri čemu će biti izgovorene riječi egzorcizma.

U razgovoru za lokalnu radio postaju o ovomu planu katolički biskup je rekao: „Moramo istjerati đavla iz Buenaventure, kako bismo vidjeli možemo li obnoviti mir i spokoj koji je naš grad izgubio uslijed mnogih zločina, korupcije i s toliko mnogo zla, i krijumčarenja droge koje napada našu luku. Želja nam je obići cijelu Buenaventure iz zraka i politi svetom vodom kako bismo vidjeli jesmo li izvršili egzorcizam i izbacili sve one demone koji razaraju našu luku, tako da Božji blagoslov dođe i oslobodi naše ulice od svih poroka.“

Kako prenosi National Catholic Register, oko 80% građana Buanaventure žive u ekstremnom siromaštvu bez pristupa pitkoj vodi i sanitarijama. To je inače glavna kolumbijska luka na tihooceanskoj obali s oko 60% državnoga prometa. Također postala je ključni put krijumčarenja droge u Sjedinjene Države i jedan od najnasilnijih južnoameričkih gradova gdje ljudi često nestaju ili bivaju ubijeni na okrutan način.

U populaciji 333 000 stanovnika, bilo je 51 ubojstvo u prvih pet mjeseci u 2019., a za usporedbu u istom razdoblju godinu prije bilo ih je 20.

Biskupova objava egzorcizma dolazi tjedan dana nakon što je pronađeno tijelo 10-godišnje djevojčice koju je ubio njezin ujak.

Obred egzorcizma zakazan je kao dio godišnjih svečanosti, 13. i 14. srpnja, na patron ovoga grada.

KT