Široki Brijeg

Kovačići oduševljavaju jaslicama


Obitelj Kovačić iz Turčinovića kod Širokog Brijega tradicionalno izrađuje dojmljive jaslice i svatko ih može vidjeti pred njihovom kućom.

Foto: ABCportal.info

Foto: ABCportal.info

Puno je onih koji bi mogli ponijeti raznorazne nagrade i pohvale kad je u pitanju ukrašavanje i obilježavanje božićnog vremena u Hercegovini, a među njima je svakako jedna širokobriješka obitelj koja iz godine u godinu pravi i postavlja sve veće i ljepše jaslice i tako u svojoj obitelji obilježavaju ovo vrijeme duhovne radosti, piše ABCportal.info.

Već tradicionalno ekipa ABCportala posjetila obitelj Kovačić u Turčinovićima kod Širokog Brijega koja tradicionalno za Božić postavljaju velike jaslice pred svoju obiteljsku kuću.

„I ovu godinu odlučio sam razveseliti svoju obitelj (petero djece) i božićni ugođaj upotpuniti jednim većim i lijepim jaslicama na terasi obiteljske kuće. Za ovaj Božić postavili smo još malo veće jaslice nego prošlu godinu, volimo uvijek nešto novo nadodati pa smo za ovaj Božić napravili jaslice dimenzija 6,5 metara dužine sa 2 metra širine. Ponovno smo uživali, cijela je obitelj bila uključena dok smo završili s postavljanjem“, rekao je za ABCportal domaćin Ivan Kovačić Šajba koji je dodao kako su i ovog adventa radili 10-ak dana kako bi završili ove božićne jaslice.  Doista su Kovačići izgradili jaslice koje bi mogle biti izložene u bilo kojoj katedrali. Toliko detalja i toliko ljubavi, vremena pa ako hoćete i novca utkano je u ovaj jedinstveni lijepi prizor na njihovom imanju. Dvoje najmlađih članova obitelji David i Nikolina oduševljeni su i razdragani što će im jaslice i ovu godinu uljepšati Božić. Nećemo zaboraviti napomenu domaćina koji je rekao da svi oni koji žele vidjeti njihove jaslice i božićni ugođaj su dobro došli i neka slobodno dođu vidjeti jaslice, piše ABCportal.

KT