Mladić vozio cijelu noć zbog dobrog djela za umirućeg


Kad netko poslije posla vozi sedam sati usred noći kako bi bez imalo razmišljanja učinio dobro djelo i kad je taj netko mladić koji ujutro mora stići na drugo radno mjesto, to je priča koja zasigurno inspirira.

Dalton Shaffer, 18-godišnji menadžer u Steve’s Pizza u Battle Creeku, Michigan, radio je drugu smjenu kad je primio telefonski poziv iz 230 milja udaljenog Indianapolisa. Nazvao ga je David Dalke iz doma njegove kćeri Julie Morgan i njezina muža Richa čija se borba s rakom približava žalosnom kraju.

Taj je par nekada živio u Battle Creeku gdje je uživao u ponudi lokala Steve’s Pizza. Julie je rekla kako je pizza kod Stevea zauvijek ostala najbolja koju su ikada jeli. Planirala je upravo zbog omiljene pizze posjetiti staru adresu sa suprugom koji je iznenada završio u bolnici zbog raka, a kasnije mu je preostalo pripremati se za kraj.

Znajući kako su željeli otići u staro susjedstvo i kako bi ih bar malo razveselio, Julijin otac David nazvao je Steve’s Pizza i zamolio da ako ikako mogu pokažu sućut prema svojem bivšem stalnom gostu. Dalton je odmah pitao koje sastojke Julie i Rich posebno vole iako njegov restoran ne vrši dostave. Poslije zatvaranja sjeo je u auto i s nekoliko pizza krenuo put Indianapolisa.

Mladić je odbio Davidovu ponudu da mu plati hotelsku sobu kako bi se odmorio od puta. Pošto je predao pizzu, sjeo je za volan i vozio tri i pol sata natrag kući kako bi ujutro stigao na drugi posao. Kad se za njegovo dobro djelo doznalo, kazao je kako jednostavno nije dvaput razmislio prije nego se uputio odnijeti pizzu za Richa.

„Samo bih želio da oni koji čitaju misle na ovu obitelj i treba moliti za njih jer će prolaziti kroz teško razdoblje“, dodao je Dalton. Zadivljena njegovom skromnošću i dobrotom, Julie je na Facebooku napisala dirljivu zahvalu mladiću kazavši kako je njezinoj obitelji uz najbolju pizzu na svijetu donio veliku radost u teškim trenucima.

L. P. G.