Molitve za oporavak nogometne legende Peléa


Više od stotinu navijača nogometnog kluba Santos okupilo se u nedjelju ispred bolnice u Brazilu u kojoj se Pelé, jedan od najvećih nogometaša svih vremena, nalazi na liječenju, kako bi molili za njegov oporavak.

Web stranica ACESSA.com objavila je da su 4. prosinca, oko 13:00 h, navijači formirali krug, zapalili svijeće, držali se za ruke i izmolili Očenaš i Zdravomariju, nakon čega je uslijedio pljesak.

„Ovdje smo s duhovnom snagom kako bi, u ovom vrlo teškom trenutku kroz koji Kralj prolazi, mogao ustati s više snage, jer je ova bitka jedna od najtežih u njegovu životu“, rekao je za AFP Marcos Bispo dos Santos, fan trostrukog svjetskog prvaka s brazilskom momčadi.

Edson Arantes do Nascimento, poznatiji kao Pelé, hospitaliziran je 29. studenoga u bolnici Albert Einstein na južnoj strani Sao Paula radi ponovne procjene liječenja raka debelog crijeva, koji je dijagnosticiran u rujnu 2021.

Bolnica je 3. prosinca izvijestila da je Pelé u stabilnom stanju i da je dobro reagirao na liječenje respiratorne infekcije otkrivene tijekom tjedna.

Deset vjerojatno najboljih Peléovih golova

„Želim da svi ostanu mirni i pozitivni. Snažan sam, s puno nade i pratim svoje liječenje kao i uvijek“, rekao je 82-godišnji bivši nogometaš na Instagramu.

„Imam puno vjere u Boga i svaka poruka ljubavi koju primim od vas diljem svijeta daje mi energiju. A pogledajte i Brazil na Svjetskom prvenstvu, također“, on je dodao.

Zdravstveno stanje ovog bivšeg sportaša posljednjih se godina pogoršalo i zbog drugih uzroka, poput problema s kralježnicom, kukom i koljenima, koji su mu smanjili pokretljivost te ga prinudili na operaciju, a osim toga ima i ozbiljnih problema s bubrezima.

„Nadamo se da će se Pelé oporaviti, znamo da je ovo vrlo težak trenutak u njegovu životu. Ovo je samo poštovanje ljudi iz Santosa, kako bi znali da mi ovdje bodrimo njega i molimo se za njega“, rekao je navijač Ciro Estivalli Dos Santos.

Inače, Peléov Brazil u petak 9. prosinca u 16:00 h ima četvrtfinalni ogled s reprezentacijom Hrvatske na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Kataru.

KT