Kina

Nakon 32 godine pronašao biološke roditelje


Kinez, koji je bio otet kad je imao samo dvije godine, uz pomoć policije 32 godine poslije pronašao je svoje biološke roditelje.

Foto: Snimka zaslova emotivnog susreta sina s roditeljima

Foto: Snimka zaslova emotivnog susreta sina s roditeljima

Mao Yin je 1988. imao dvije godine kada je otet pred hotelom u gradu Xi’an, u središtu Kine. Dječak je prodan jednom paru bez djece u susjednoj pokrajini Sečuan, na jugozapad zemlje, koji ga je odgojio kao vlastitog sina.

Njegova majka Li Jingzhi je na državnoj televiziji CCTV ispričala da je nakon nestanka sina napustila radno mjesto te godinama bezuspješno tražila sina podijelivši više od 100 000 obavijesti o otmici.

Krajem travnja policija dobila dojavu da je jedan muškarac u Sečuanu tijekom 1980-ih kupio dijete. Tehnikom prepoznavanja lica umjetno ostarjele fotografije malog Mao Yina njegova fotografija je uspoređena s nacionalnom bazom podataka fotografija osobnih dokumenata kako bi se pronašle najsličnije osobe, piše na portalu grad-busovaca.com.

Ušli su u trag Mao Yinu u Sečuanu, gdje vodi jednu trgovinu. Testom DNK je potvrđeno da je on to oteto dijete.

Posljednjih deset godina kineska policija je pomogla da čak 6 300 otete djece pronađe biološke roditelje pomoći testova DNK, prenosi službena novinska agencija Nova Kina.

Otmice djece su bile česte tijekom 1980. kada se provodila politika jednog djeteta po obitelji i kada je porasla "potražnja" za muškom djecom.

Ž.I., KT