Nekoć popularna Tajči otkrila zašto je pobjegla od slave


Tatjana Cameron, među Hrvatima poznatija kao Tajči, otkrila zašto je napustila glazbenu scenu.

Foto: Obitelj Cameron, pokojni Matthew Tatjana i tri njihova sina

Foto: Obitelj Cameron, pokojni Matthew Tatjana i tri njihova sina

Budući da su njezini prioriteti uvijek bili vezani uz duhovnost i smireniji način života, bliži vjeri i obitelji, a manje blještavilu u kojem je nekoć funkcionirala odlazak na drugi kontinent bio je više nego spas.

«Moji prioriteti su uvijek bili povezani ciljem za ispunjenim životom koji će pridonijeti dobrobiti svih nas. Nisam nikad težila slavi i blještavilu. Kad mi se u 19. godini dogodio veliki uspjeh s 'Hajde da ludujemo', najviše me veselila prilika da dotaknem srca tisuća ljudi. Zbog iscrpljenosti i nekih drugih osobnih blokada, predala sam se svojoj vrhunskoj ekipi i ubrzo shvatila da zapravo nismo imali istu viziju moje karijere. Trebao mi je predah pa sam otišla u New York studirati mjuzikl», rekla je Tajči novinarima portala 100posto.hr.

Putujući po Americi u Los Angelesu je upoznala svog supruga, sada pokojnog, Matthewa Camerona i zajedno su započeli turneje po Americi, uglavnom u katoličkim crkvama.

«Voljela sam te koncerte jer sam radila s vrhunskim glazbenicima i mogla putovati sa sinovima koji su svake večeri pjevali sa mnom. Bili smo svi zajedno, bavila sam se onim sto najviše volim, glazbom koja inspirira, i bila nagrađena tisućama priča ljudi kojima je moja glazba pomogla», ustvrdila je Tajči.

Sjećajući se vremena nezamislive slave naglasila je da je bila tek mlada djevojka.

«Bila sam svjesna da ću ili puknuti, ili utjehu potražiti u alkoholu i drogi», ustvrdila je i u toj mladosti i sveopćem ludilu prisjetila se dana kada je stigla u Ameriku, pobjegavši od prevelike količine slave.

«Pasalo mi je da me nitko ne prepoznaje na ulici i da ne moram stalno biti pod šminkom i pod povećalom. Odgovaralo mi je i to da sam u Americi sama donosila odluke i dokazala sebi da sam sposobna za život i rad. Prestala sam živjeti u strahu da moram biti ‘poslušna’ kako ne bi ‘sve izgubila’», rekla je Tatjana i naglasila da je prekretnica za odlazak bila lutka, po njezinom liku, koju izradila jedna tvornica u Labinu. Kada se prepoznala u tome shvatila je dako je vrijeme za promjenu te je otišla u Ameriku.

Budući da je prošle godine Tajči izgubila supruga posve se posvetila sadašnjosti, brizi o djece i majci te prijateljima koji su joj oslonac.

«Umjesto da se zaglavim u uspomenama i žalosti za onim čega neće biti, misli usmjerim na sadašnji trenutak i sve što je dobro u mom životu da nismo sami nego smo uvijek povezani u božanskoj ljubavi», zaključila je legendarna glazbenica koja je najavila koncert u Splitu.

KT