Novo “Pint-ifex” pivo u čast Benediktu XVI.


Pšenično pivo pod nazivom “Beer-nedict XVI” predstavljeno je na skupu u Ohiou. Tamošnja je pivovara po specijalnoj narudžbi proizvela ovaj napitak u čast pape emerita Benedikta XVI.

Napravljeno u bavarskom stilu hefeweizena, pivo nazvao Beer-nedict XVI: Pint-ifex Maximus, predstavljeno je na konferenciji Društva katoličkih društvenih znanstvenika u Steubenvilleu, Ohio, krajem mjeseca listopada, javio je Catholic Herald.

Centar Benedikt XVI na St. Mary’s sveučilištu, Twickenham, organizirao je događaj na kojemu je pivo svečano predstavljeno a prva je krigla dobila i blagoslov svećenika.

Istaknuto je da je ovaj napitak napravila mjesna pivovara Hightower Brewing Company.

Recimo i to da je Centar Benedikt XVI središte za istraživanje religije i društvenih znanosti, a pokrenut je prošle godine uz odobrenje Svete Stolice.

Profesor Stephen Bullivant, ravnatelj ovoga Centra je ovom je prigodom rekao: „Papa emerit je počastio St Mary’s sveučilište svojim posjetom 2010. I poput njega mi volimo dobro pivo. Stoga se čini kao je ovo primjeran i zabavan način da Centar objedi 90. Benediktov rođendan i 25. godišnjicu Društva katoličkih društvenih znanstvenika.”

Spomenimo i to da je u travnju ove godine papa u miru Benedikt XVI. fotografiran kako na svome rođendanu kojega su upriličili njegovi Bavarci, ispija čašu piva.

KT