Papa Franjo iznenadio mladence


Sveti Otac prošle subote iznenadio pripadnika švicarske garde i njegovu buduću ženu te predvodio sakrament ženidbe.

Papa Franjo je 14. srpnja iznenadio pripadnika švicarske garde i njegovu buduću ženu Brazilku tako što se nenajavljeno pojavio u sakristiji netom prije slavlja ženidbe te ih je odlučio vjenčati, piše Vatican news.

„Ni sâm par ni nekolicina onih koji su sudjelovali na obredu nisu znali za Papin iznenadni potez“, rekao je brazilski svećenik o. Renato dos Santos koji je bio nazočan na ceremoniji. Svećenik je ušao u sakristiju crkve Sv. Stjepana Abesinijskoga u Vatikanu kako bi se pripremio za slavlje kad ga je iznenadio papa Franjo koji se smiješio te sjedio, čekajući ga.

„Nikad u životu ne bih pomislio da ću naći Papu u sakristiji“, istaknuo je otac dos Santos u razgovoru za Vatican News. Brazilski svećenik je napomenuo da su ljudi u crkvi također bili začuđeni te su se pitali je li to doista papa Franjo. „Vidio sam ga kao istinskog župnika koji se brine za svoje ovce u župi. On je uvijek djelovao na taj način“, kazao je brazilski svećenik.

Propovijed Svetoga Oca temeljila se na tri glagola: „započeti“, „zaustaviti se“, „nastaviti putovanje“ koji su, kako je objasnio papa Franjo, potrebni da bi se u punini moglo živjeti brak. „Papa je pokazao koliko mu je stalo do braka. On ima veliku ljubav za taj sakrament koji započinje obitelj i koji u središte želi postaviti Boga“, rekao je o. Renato.

KT