„Pravi“ Ronaldo kršten u 46. godini


Utorak, 12. rujna bio je poseban dan za Ronalda Luísa Nazaria da Limu, legendarnog brazilskog nogometaša koji je kršten u 46. godini života.

Nakon svečanosti u župi Sv. Josipa u Jardimu Europa, zapadnom predgrađu São Paula, „pravi“ Ronaldo, dva puta osvajač titule prvaka svijeta s Brazilom, podijelio je svoje iskustvo primanja sakramenta krštenja na društvenim mrežama.

„Danas je veoma poseban dan za mene. Kršten sam!“, istaknuo je nogometaš kojega je svijet poznavao pod nadimkom Il fenomeno.

„Kršćanska je vjera uvijek bila temeljni dio mog života, od malih nogu, iako još nisam bio kršten. Sa sakramentom se osjećam istinski ponovno rođen kao dijete Božje, na nov, svjesniji i dublji način“, napisao je Ronaldo na svom Instagram nalogu 12. rujna, prenosi CNA.

Također je obnovio svoju obvezu „slijedi put dobra, svojom slobodnom voljom, vjerujući u Isusovu ljubav, ljubav koja podržava“.

Uz poruku, bivši nogometaš Barcelone, Real Madrida, Inter Milana i drugih timova, podijelio je nekoliko slika sa svog krštenja, uključujući svoje kumove Amilcar i Malu.

Na ovom važnom danu zahvalio je svećeniku Fábiu de Melu i biskupu Oswaldu kao i župi Sv. Josipa.

U lipnju 2022. Ronaldo je pokazao svoju sve veću bliskost s katoličkom vjerom ispunivši obećanje da će biciklom proći hodočasnički put Camino de Santiago.

„Razmišljao sam o tisuću stvari tijekom Camina, ali sam bio zahvalan za mnoge toga što smo postigli s Valladolidom“, rekao je bivši nogometaš koji je i predsjednik kluba Valladolid.

Razne početne točke Camino de Santiago završavaju kod groba apostola Jakova u katedrali Santiago de Compostela u Španjolskoj.

KT