Abu Dhabi

Prikazivanje dokumentarnog filma o Papinom posjetu UAE


National Geographic Abu Dhabi emitirat će, 5. rujna dokumentarac „Mirovni posjet“ o Papinu pohodu zaljevskom području u veljači ove godine.

National Geographic Abu Dhabi, službena arapska podružnica National Geographic Channela koja je dostupna isključivo na arapskom jeziku i posebno je namijenjena gledateljima zaljevskog i bliskoistočnog područja, emitirat će 5. rujna dokumentarac Mirovni posjet u kojem će biti prikazani najvažniji dijelovi prilikom Papina posjeta zaljevskog područja u veljači ove godine.

Kako piše AsiaNews, podijeljen u tri dijela, film prikazuje pripremni rad, sastanke i posljedice na stanovništvo i lokalne institucije, te je dio je inicijative za Godinu tolerancije.

Papa Franjo prvi je papa koji je posjetio Arapski poluotok u 2000-ljetnoj povijesti kršćanstva, a dva najvažnija događaja pohoda bila su međureligijski susret i misa na stadionu Zayed Sports City.

Uz riječi Svetog Oca, film je prožet prilozima i intervjuima s građanima i vladinim dužnosnicima koji izražavaju svoje mišljenje o važnosti pohoda i značaju istog za Ujedinjene Arapske Emirate u kontekstu ove godine koja je posvećena toleranciji.

KT